skip to Main Content
0702-62 40 96 michael@olsgard.se

Fönsterhantverk

Fönsterhantverk är min specialitet. Jag renoverar fönster och dörrar oftast med traditionella metoder men även objekt från nyare tid som kräver andra arbetsmetoder hamnar på snickarbänken.

Fönsterrenoveringar är tidskrävande men är att föredra om man vill bevara husets själ och utseende. Det är nästan alltid också billigaste lösningen om man ser till helheten (montering och ombyggnation vid fönsterbyte).

Jag tillverkar även nya fönster och karmar efter gamla förlagor. Jag har specialiserat mig på fönster med separata innerbågar. Denna typ av fönster är estetiskt tilltalande och tidstypiska för hus byggda fram till 1930-talet. De har mycket goda energiegenskaper. Avståndet mellan innerbågar och ytterbågar är stort, ca 60 mm, och det är luften mellan bågarna som isolerar mot väder. Ett sätt att förbättra U-värdet ytterligare är att använda lågemissionsglas i innerbågarna. Därvid kan man bibehålla det vackra munblåsta eller valsade glaset i ytterbågarna om så önskas. Finns möjlighet återanvänder jag gärna dina gamla blåsta/valsade glas och beslag. Jag använder såklart tätvuxet kärnvirke till alla väderutsatta snickerier.

Back To Top